Kongnamool (Koreańskie Kiełki Soi)
Kongnamool (Koreańskie kiełki soi) może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Na 1,73 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz kiełki soi, sos sojowy, Koreański proszek chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Koreański Gulasz Z Pasty Sojowej (Doenjang Jjigae), Koreański gulasz z pasty sojowej z Tofu (Dubu Doenjangjigae), oraz Kiełki soi smażone w mieszance.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać kiełki fasoli, i gotować odkryte do miękkości, ale jeszcze chrupiące, o 15 sekund.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy kiełki fasoli są zimne, dobrze odcedzić i odstawić.
Ubić sos sojowy, olej sezamowy, proszek chile, czosnek i nasiona sezamu razem w dużej misce. Wymieszać z kiełkami fasoli i wrzucić, aż dobrze pokryte sosem.
Posypać zieloną cebulą i doprawić ryżowym octem winnym. Przechowywać w lodówce przed podaniem.