Konfitury Śliwkowe
Konfitury śliwkowe to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, soku z cytryny, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Konfitury Balsamiczno-Śliwkowe, Pieczony łosoś z pikantnymi konfiturami śliwkowymi i prezentem, oraz Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć śliwki i cukier w dużej misce; przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 8 godzin.
Połącz mieszankę śliwek i pozostałe składniki w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Odkryć i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 5 filiżanek (około 1 godziny), mieszając i zacierania owoców od czasu do czasu.
Wlać do dużej miski; całkowicie ostudzić. Wyrzuć laskę cynamonu. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.