Konfitury z gruszek babci
Konfitury z gruszek babci to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 60. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, sproszkowane pektyny owocowe, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 850 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Konfitury gruszkowo-imbirowe, Konfitury Z Pomidorów Gruszkowych, oraz Ciasto Z Konfiturami Gruszkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 10 minut.
Gotuj na wolnym ogniu, robiąc dżem.
W dużym rondlu połącz gruszki, wodę i sok z cytryny. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Wymieszać pektynę i doprowadzić do pełnego wrzenia. Wymieszać z białym cukrem i kontynuować gotowanie i mieszanie przez 1 minutę, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i wymieszać z brązowym cukrem, zielem angielskim i gałką muszkatołową.
Szybko napełnij słoiki do 1/2 cala od góry. Wytrzyj felgi do czysta, a top z pokrywkami. Słoiki proces we wrzącej wodzie przez 10 minut do uszczelnienia.