Konfitury gruszkowo-imbirowe
Konfitury z gruszek i imbiru mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka skórki cytrynowej, cukier, gruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Konfitury Imbirowo-Gruszkowe, Ciasto Z Konfiturami Gruszkowymi, oraz Konfitury Z Pomidorów Gruszkowych.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść gruszki, cukier biały, cukier brązowy, sok z cytryny, skórkę z cytryny, krystalizowany imbir i mielony imbir. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i sos ma żelowe, 20 do 30 protokół.
Przenieść sos do hermetycznego pojemnika i umieścić w lodówce 24 godziny przed użyciem, lub może przez chochlę dżem do słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Przykryć i przetworzyć słoiki we wrzącej łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Wyjmij z wody i pozostaw do ostygnięcia przez 24 godziny. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.