Konfitura z rabarbaru i rodzynek
Konfitura z rabarbaru i rodzynek to bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis na 32 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 170 kalorii . Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Mieszanka cytryny, pomarańczy, rabarbaru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 35 minut . Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako przyprawa. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to : Suflet z marmoladą sewilską i whisky , Ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową i Marmolada pomidorowo-cytrusowa .
Instrukcje
Drobno zetrzyj skórki z pomarańczy i cytryny; wyciśnij i zachowaj soki. W garnku typu Dutch oven połącz skórki, soki, cukier, rabarbar, truskawki i sól. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści; dodaj rodzynki. Doprowadź do wrzenia; gotuj na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Zdjąć z ognia; zebrać pianę. Ostrożnie wlać gorącą mieszankę do gorących słoików o pojemności pół litra, pozostawiając 1/4 cala wolnej przestrzeni.
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj krawędzie i dopasuj pokrywki. Przetwarzaj przez 10 minut w garnku z wrzącą wodą.