Konfitura gruszkowa
Marmolada gruszkowa wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 48 osób i kosztuje 18 centów za porcję. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis ma 104 kalorie , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Sprawdza się jako bardzo rozsądnie wyceniona przyprawa. Jeśli masz pod ręką cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz ją zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Souffle z marmoladą z whisky sewilskiej , ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową i marmolada z pomidorów cytrusowych są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W robocie kuchennym przykryj i miksuj gruszki partiami, aż do uzyskania puree. Odmierz wystarczającą ilość gruszek, aby uzyskać 2-1/2 szklanki. W holenderskim piekarniku połącz ananasa, sok pomarańczowy, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i gruszki. Wymieszaj z pektyną. Doprowadź do wrzenia na wysokim ogniu, stale mieszając.
Dodaj cukier; doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; zebrać pianę. Przelać do słoików lub pojemników do zamrażania i ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Przykryj i odstaw na noc lub do momentu stężenia, ale nie dłużej niż 24 godziny. Przechowuj w lodówce do 3 tygodni lub zamroź na okres do 12 miesięcy.