Konfitura gruszkowa

Konfitura gruszkowa
Marmolada gruszkowa wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 48 osób i kosztuje 18 centów za porcję. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis ma 104 kalorie , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Sprawdza się jako bardzo rozsądnie wyceniona przyprawa. Jeśli masz pod ręką cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz ją zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Souffle z marmoladą z whisky sewilskiej , ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową i marmolada z pomidorów cytrusowych są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym przykryj i miksuj gruszki partiami, aż do uzyskania puree. Odmierz wystarczającą ilość gruszek, aby uzyskać 2-1/2 szklanki. W holenderskim piekarniku połącz ananasa, sok pomarańczowy, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i gruszki. Wymieszaj z pektyną. Doprowadź do wrzenia na wysokim ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
PektynaPektyna
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj cukier; doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Zdjąć z ognia; zebrać pianę. Przelać do słoików lub pojemników do zamrażania i ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
4
Przykryj i odstaw na noc lub do momentu stężenia, ale nie dłużej niż 24 godziny. Przechowuj w lodówce do 3 tygodni lub zamroź na okres do 12 miesięcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia0
Magazyn