Koncentrat lemoniady malinowej
Przepis na koncentrat z lemoniady malinowej można przygotować w około 40 minut . Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla FODMAP przepis jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 1,67 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 286 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Dobrze sprawdza się jako niedrogi napój. Udaj się do sklepu i kup ginger ale, kostki lodu, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 35% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują Chai Concentrate , Raspberry Cupcakes With Raspberry Icing i Blackberry Smash Pink Lemonade Pops .
Instrukcje
Umieść maliny w robocie kuchennym; przykryj i miksuj, aż się połączą. Odcedź maliny, zachowując sok. Usuń pestki.
Wlej sok do rondla, dodaj cukier i sok z cytryny i wymieszaj.
Podgrzewać na średnio-wysokim ogniu do temperatury 190°. Nie gotować.
Zdjąć z ognia, zebrać pianę.
Ostrożnie wlej gorącą mieszankę do gorących słoików o pojemności 1/4 cala, pozostawiając 1/4 cala wolnej przestrzeni.
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj krawędzie i dopasuj pokrywki. Przetwarzaj przez 10 minut w garnku z wrzącą wodą.
Wymieszaj 1 pintę koncentratu z 1 pintą toniku.