Kompot Żurawinowo-Lukrecyjny
Kompot żurawinowo-Lukrecyjny może być właśnie sosem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 162 kalorie, 1G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz laski cynamonu, żurawinę, pernod i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot Żurawinowy, Kompot Z Figi I Żurawiny, oraz Kompot Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu roztopić masło.
Dodaj strąki anyżu gwiazdkowego, laski cynamonu i fasoli wanilii i nasion i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż skwierczeć, o 1 minutę.
Dodać żurawinę i brązowy cukier, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie, o 5 protokół.
Dodać ocet i Pernod i gotować przez 2 minuty dłużej. Wyrzuć strąki anyżu, laski cynamonu i fasolę wanilii i wymieszaj z cytryną i limonką.
Przed podaniem kompot ostudzić do temperatury pokojowej.