Kompot Żurawinowo-Jabłkowy
Kompot żurawinowo-jabłkowy może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 9 i kosztuje 92 grosze za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, żurawinę, jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kompot Jabłkowo-Żurawinowy, Kompot żurawinowy z jabłkiem i pomarańczą, oraz Holenderskie Dziecko Z Kompot Jabłkowo-Żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia, i gotować 5 minut lub aż zredukowana do 1/2 szklanki.
Dodać żurawinę i pokrojone w kostkę jabłko; gotować na średnim ogniu 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać syrop i gotować dodatkowe 5 minut. Wyrzuć laskę cynamonu.
Podawać kompot w temperaturze pokojowej.