Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej
Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej może być tylko sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 2,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pigwy, ocet jabłkowy, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Karmelizowany Kompot Cebulowo-Żurawinowy, Polędwiczki wieprzowe pieprzone z kompot żurawinowo-cebulowym, oraz Kompot Z Pigwy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim koniec korzeniowy każdej cebuli i pokroić w nim X. Blanszować we wrzącej wodzie 1 minutę, a następnie odcedzić w durszlaku. Lekko ostudzić, następnie obrać.
Sok, cukier, ocet i przyprawy zagotować w 3-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać cebulę i pigwy i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, ale nie rozpada, o 30 protokół.
Dodać żurawinę i dusić do miękkości, ale nie rozpada się, 5 do 8 protokół. Wyrzucić goździki.
Przenieś owoce i cebulę do miski za pomocą łyżki szczelinowej, a następnie gotuj syrop, jeśli to konieczne, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Wlać syrop na kompot i schłodzić do temperatury pokojowej.
Kompot można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.