Kompot z suszonych owoców z wanilią i pomarańczą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj kompot z suszonych owoców z Wanilanem i pomarańczą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje $3.15 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka moreli, cukru, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot Z Suszonych Owoców, Kompot z suszonych owoców, oraz Kompot Z Suszonych Owoców dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę obrać w długie paski z połowy pomarańczy za pomocą obieraczki do warzyw i przyciąć biały pestkę ze skórki.
Skórkę pokroić w drobne paski julienne. Połowę pomarańczy i wycisnąć 1/3 szklanki soku.
Połącz skórkę, sok, wino,cukier i 2 szklanki wody w ciężkim rondlu 3-quart. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii ostrym nożem do mieszaniny wina, rezerwując strąk do innego użycia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie nadal gotować, odkryte, aż zmniejszyćdo około 3 filiżanek, około 10 minut.
Gdy syrop się gotuje, odetnij i wyrzuć łodygi figi i podziel figi wzdłuż na połowę.
Dodaj figi do syropu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj morele i śliwki, a następnie gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż będą pulchne, 8 do 10 minut.
Przełożyć kompot do żaroodpornej miski i schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, 1 do 2 godzin.
* Kompot można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu.
Każda porcja z 2 łyżkami niskotłuszczowej śmietany zawiera około 429 kalorii i 4 gramy tłuszczu (bez kwaśnej śmietany: 384 kalorie i 1 gram tłuszczu).