Kompot rabarbarowo-truskawkowy
Rabarbar i kompot truskawkowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 75 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, trawę cytrynową, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy, Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy, oraz Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy.
Instrukcje
Umieść rabarbar, sok pomarańczowy, trawę cytrynową i 1/2 szklanki cukru w średniej, niereaktywnej misce; wrzuć do równomiernego połączenia, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej na 10 do 15 minut.W międzyczasie umieść pozostałe 1/4 szklanki cukru, truskawek i wanilii oraz nasiona w małej misce; wrzuć do równomiernego połączenia, a następnie odstaw w temperaturze pokojowej na 10 do 15 minut.
Przenieść mieszaninę rabarbaru do średniego rondla na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie bąbelkować, a rabarbar uwalnia swoje soki, około 5 minut. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar zaczyna się rozpadać, o 5 protokół.Mieszaninę truskawkową wymieszać z mieszaniną rabarbaru i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 5 minut. (Nie mieszaj zbyt często—chcesz, aby truskawki utrzymały swój kształt.)
Zdjąć z ognia, wyrzucić wanilię i odstawić do ostygnięcia. Schłodzony kompot należy przechowywać w lodówce w pojemniku z pokrywką szczelną do 4 dni.