Kompot Morelowo-Wiśniowy
Kompot morelowo-wiśniowy może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tartą wiśnie, crème fraîche, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gofry kukurydziane z kompot morelowo-Wiśniowy, Ciepły kompot wiśniowo-morelowy z drobnym budyniem chlebowym, oraz Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój suszone morele w paski 1/4 cala. W 3-do 4-quart nonreactve patelni, połączyć morele, wiśnie i 1 szklanka gorącej wody.
Odstawić, aż owoce będą lekko miękkie, około 30 minut.
Sauternes i doprowadzić do dusić na średnim ogniu. Gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż wiśnie będą pulchne, morele są bardzo miękkie, a płyn jest mętny i gęsty, około 30 minut. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny,
W misce połączyć śmietanę do ubijania, crme frache i cukier; ubijać mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Łyżka kompot morelowo-wiśniowy
na sześć małych miseczek. Każdą porcję polać mieszanką bitej śmietany;
oferta pozostała, aby dodać do smaku.