Komosa ryżowa z czosnkiem, orzeszkami piniowymi i rodzynkami
Quinoa z czosnkiem, orzeszkami pinii i rodzynkami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 307 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 20 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, orzeszki piniowe, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Komosa ryżowa Indyjska z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, Quinoa z pieczonym czosnkiem, pomidorami, szpinakiem i orzeszkami pinii, oraz Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść quinoa w rondlu i gotować na średnim ogniu do tosty, o 2 protokół.
Dodać 1 3/4 szklanki wody (lub użyć bulionu z kurczaka o niskiej zawartości sodu) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż ciecz zostanie wchłonięta, 10 do 15 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, o 2 protokół.
Tymczasem, toast orzeszki piniowe na patelni na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, o 3 protokół; przenieść na talerz.
Dodać oliwę z oliwek i czosnek na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Przenieść czosnek na talerz, zastrzegając olej.
Dodać orzeszki piniowe, czosnek, olej, natkę pietruszki, rodzynki i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.