Komosa ryżowa z czosnkiem

Komosa ryżowa z czosnkiem może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 192 kalorie , 7 g białka i 6 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 38 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka masła, komosy ryżowej, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Podobne przepisy obejmują : Muffinki z komosą ryżową, bananem i migdałami bez jajek - Jak zrobić muffinki z komosą ryżową , Tabbouleh z komosą ryżową i grillowanymi krewetkami z czosnkiem i cytryną oraz Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem .
Instrukcje
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj czosnek w roztopionym maśle, aż lekko zbrązowieje, około 5 minut.
Wlej bulion z kurczaka do rondla; dodaj komosę ryżową i wymieszaj. Doprowadź mieszankę do wrzenia, zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zostanie wchłonięty, około 15 minut.
Zdjąć garnek z ognia i odstawić mieszankę na 5 minut, po czym spulchnić ją widelcem.