Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków

Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków
Kolumbijski kurczak, kukurydza i gulasz ziemniaczany może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 515 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz ziemniaki Yukon gold, guascas, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków, Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków: Ajiaco, oraz Kolumbijski Gulasz Z Kurczaka, Kukurydzy I Ziemniaków {Ajiaco} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w garnku 6-do 8-quart i dodaj wodę, bulion, cebulę, guascas i 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczanie piany, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć na talerz, aby lekko ostudzić (bulion rezerwowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
3
Dodaj papas criollas do zarezerwowanego bulionu (jeśli używasz ziemniaków russet, najpierw obrać i grubo zetrzeć) i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki rozpadną się i zaczną zagęszczać bulion (jeśli to konieczne), 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak RussetZiemniak Russet
ZiemniakZiemniak
BulionBulion
4
W międzyczasie obrać ziemniaki i gotować, pokroić na 1-calowe kawałki, następnie dodać do garnka i dusić, przykryć, mieszając od czasu do czasu, aż stanie się prawie miękki, 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowanie ZiemniakówGotowanie Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać kukurydzę, 1/4 Puchar kolendry, i 1 łyżeczka grubo zmielony czarny pieprz i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż kukurydza będzie miękka, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
KolendraKolendra
KukurydzaKukurydza
6
Podczas gdy kukurydza gotuje, grubo rozdrabnia kurczaka, odrzucając skórę i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KukurydzaKukurydza
7
Dodać kurczaka do duszenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
GulaszGulasz
8
Podawać gulasz z crema, kapary, awokado, i pozostałe 1/2 Puchar kolendry, każdy w oddzielnych miseczkach (lub dodać je do gulaszu w garnku tuż przed podaniem).
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
KolendraKolendra
KaparyKapary
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
GarnekGarnek
1
Kurczak można ugotować 1 dzień wcześniej i schłodzić w bulionie, odkrytym, aż ostygnie, a następnie przykryć. W razie potrzeby odtłuścić tłuszcz przed ponownym podgrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn