Kolorowa zapiekanka z bekonem i jajkiem
Przepis na Kolorową zapiekankę z bekonem i jajkiem można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 662 kalorie , 27 g białka i 34 g tłuszczu każda. Za 1,62 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, papryki pomarańczowej, mieszanki sera meksykańskiego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 58% . Kolorowa i chrupiąca sałatka z granatów i szpinaku , kolorowa sałatka z czerwonej komosy ryżowej, a nie sałatka Tabbouleh i kolorowa sałatka z dzikiego ryżu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 1 łyżkę ocieku. Na tej samej patelni podsmaż słodką paprykę w sosie do miękkości; Przełożyć do dużego naczynia. Wymieszaj boczek, chleb i ser.
W innej dużej misce połącz jajka, mleko, chili, chili w proszku i kminek.
Wlać mieszaninę chlebową; delikatnie wymieszać do połączenia.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Przed podaniem odstawić na 5 minut.
W razie potrzeby podawaj z salsą i kwaśną śmietaną.
Podawać od razu lub przed włożeniem do lodówki i pieczeniem, przykryć i zamrozić na okres do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonego zapiekanki jajecznej: Całkowicie rozmrozić w lodówce przez noc.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Przed podaniem odstawić na 5 minut.
W razie potrzeby podawaj z salsą i kwaśną śmietaną.