Kolonialna sałatka Cobb
Przepis na sałatkę Colonial Cobb można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,38 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 369 kalorii , 12 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Świetnie sprawdza się jako amerykański hor d'oeuvre. Mieszanka glazurowanych orzechów pekan, sałaty lodowej i rzymskiej, kurczaka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką na poziomie 41% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak nadziewane francuskie tosty kolonialne z Colonial Pancake House , kolonialny chleb drożdżowy i kolonialny chleb owsiany .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj sałaty, kurczaka, żurawinę, orzechy pekan i ser pleśniowy razem z dressingiem, aż lekko się nim pokryją.
Udekoruj boczkiem i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór do sałatki Cobb. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Maddalena Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Maddalena Chardonnay]()
Maddalena Chardonnay
Fermentacja w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, fermentacja malolaktyczna, mieszanie osadu i dojrzewanie na surowo, rozwijają jego największy potencjał. Maddalena Vineyard Chardonnay wita nos potpourri aromatów owocowych, w tym cytrusów, gujawy i skórki pomarańczowej. Aromaty te uzupełnia pierwiastek mineralny, określany mianem „mokrych kamieni”. W ustach ujawnia się także owocowy charakter, któremu towarzyszy dobra struktura i długi, rześki finisz.