Kolendra i kminek pieczony bakłażan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kolendry i kminku pieczonego bakłażana. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje 73 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego kminku, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z soczewicy z kolendrą i kminkiem, Sałatka z kminkiem i kolendrą z ciecierzycy, oraz Stek Z Polędwicy Kminkowo-Kolendrowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i lekko posmaruj patelnię do pieczenia.
Pokrój bakłażana w plastry o grubości 1/4 cala. Kolendrę posiekać i w misce wymieszać z pozostałymi składnikami oraz solą i pieprzem do smaku.
Mieszanka kolendry pędzla po obu stronach plasterków bakłażana i przenieść na patelnię do pieczenia. Bakłażan Broil 5 do 6 cali od ciepła do złotego i gotowane przez, o 10 protokół.