Kolczasta Galetka Jabłkowa

Kolczasta Galetka Jabłkowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kolczaste Jabłko Galette spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Jeśli masz calvados, jabłka galan, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cydr Jabłkowy, Obroty Z Rumem Z Dodatkiem Jabłek, oraz Cydr Jabłkowy.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier, sól i masło połączyć w średniej misce. Używając blendera do ciast lub palców, wymieszaj masło z suchymi składnikami, aż będzie w kawałkach wielkości grochu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodać żółtka i 4 łyżki wody z lodem i wymieszać, aż ciasto się połączy. (
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
CiastoCiasto
1
Połącz wszystkie składniki na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i jabłka zaczną uwalniać soki, około 4 minut. Gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie Na zewnątrz, ale nadal twarde, gdy nóż jest włożony do środka, o 15 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
NóżNóż
2
Zdjąć patelnię z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jabłka do płytkiego naczynia, aby ostygły przez co najmniej 10 minut. Odstawić patelnię z zarezerwowanymi sokami na później use.To zmontować: gdy ciasto wystygnie, umieścić je na lekko posypanej mąką powierzchni i, za pomocą mąki wałka do ciasta, zwinąć w 16-calowe koło (o grubości około 1/4 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Luźno złożyć na krawędziach ciasta w razie potrzeby, aby zmieścić się na blasze do pieczenia, przenieść do lodówki i schłodzić co najmniej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwiń wszelkie krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Rozłóż schłodzone jabłka na środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę.Złóż krawędzie ciasta nad nadzieniem, obejmujące około 1 cala jabłek i plisowanie ciasta co 2 cale, jak idziesz.Jabłka posmarować masłem, następnie lekko posmarować brzeg ciasta wodą i posypać gruboziarnistym cukrem ściernym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SzlifierskiCukier Szlifierski
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
CiastoCiasto
WodaWoda
6
Piec galette, aż ciasto będzie złote i jabłka będą miękkie, o 40 do 45 protokół.Podczas pieczenia galette, powrót patelni z sokami jabłkowymi na średnim ogniu i zmniejszyć do 1/4 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Zdjąć z ognia, wymieszać z Calvadosem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
8
Upieczoną galette przełożyć do stelaża i polać jabłkami mieszaniną Calvados.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
9
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi.Parowanie napojów: Badia di Morrona Vin Santo, Włochy. Wykonane z częściowo suszonych winogron, Vin Santo zwykle ma wspaniałe tosty orzechowe, morele i smaki gruszki z odrobiną przyprawy waniliowej. Będą one uzupełniać jabłka i cynamon bez wchodzenia na nie, a dobra kwasowość podniesie deser.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
LodyLody
Vin SantoVin Santo
PijPij
CynamonCynamon
MorelaMorela
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WinogronaWinogrona
GruszkaGruszka
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn