Kolczasta Galetka Jabłkowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kolczaste Jabłko Galette spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Jeśli masz calvados, jabłka galan, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cydr Jabłkowy, Obroty Z Rumem Z Dodatkiem Jabłek, oraz Cydr Jabłkowy.
Instrukcje
Mąkę, cukier, sól i masło połączyć w średniej misce. Używając blendera do ciast lub palców, wymieszaj masło z suchymi składnikami, aż będzie w kawałkach wielkości grochu, około 5 minut.
Dodać żółtka i 4 łyżki wody z lodem i wymieszać, aż ciasto się połączy. (
Połącz wszystkie składniki na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i jabłka zaczną uwalniać soki, około 4 minut. Gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie Na zewnątrz, ale nadal twarde, gdy nóż jest włożony do środka, o 15 do 20 minut więcej.
Zdjąć patelnię z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jabłka do płytkiego naczynia, aby ostygły przez co najmniej 10 minut. Odstawić patelnię z zarezerwowanymi sokami na później use.To zmontować: gdy ciasto wystygnie, umieścić je na lekko posypanej mąką powierzchni i, za pomocą mąki wałka do ciasta, zwinąć w 16-calowe koło (o grubości około 1/4 cala).
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Luźno złożyć na krawędziach ciasta w razie potrzeby, aby zmieścić się na blasze do pieczenia, przenieść do lodówki i schłodzić co najmniej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwiń wszelkie krawędzie.
Rozłóż schłodzone jabłka na środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę.Złóż krawędzie ciasta nad nadzieniem, obejmujące około 1 cala jabłek i plisowanie ciasta co 2 cale, jak idziesz.Jabłka posmarować masłem, następnie lekko posmarować brzeg ciasta wodą i posypać gruboziarnistym cukrem ściernym.
Piec galette, aż ciasto będzie złote i jabłka będą miękkie, o 40 do 45 protokół.Podczas pieczenia galette, powrót patelni z sokami jabłkowymi na średnim ogniu i zmniejszyć do 1/4 szklanki, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać z Calvadosem i odstawić.
Upieczoną galette przełożyć do stelaża i polać jabłkami mieszaniną Calvados.
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi.Parowanie napojów: Badia di Morrona Vin Santo, Włochy. Wykonane z częściowo suszonych winogron, Vin Santo zwykle ma wspaniałe tosty orzechowe, morele i smaki gruszki z odrobiną przyprawy waniliowej. Będą one uzupełniać jabłka i cynamon bez wchodzenia na nie, a dobra kwasowość podniesie deser.