Kolacja: łosoś z wędzonym boczkiem i sałatką z soczewicy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj dziś kolację: łosoś z wędzonym boczkiem i sałatką z soczewicy. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $5.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 991 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, sól i pieprz, musztarda zbożowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i chrzanem Crème Fraîche, Kolacja: Zupa Z Soczewicy I Boczku, oraz Kolacja: Łosoś wędzony z koperkiem Crème Fraiche na bułce precla.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 204°. napełnij duży garnek do połowy góry wodą i włącz ciepło do wysokiej. Podczas gotowania dodaj soczewicę. Gotować do miękkości, o 25 protokół.
Odcedzić w durszlaku, a następnie odstawić do dużej miski.
Tymczasem, dodać posiekany boczek na dużej patelni ustawić na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie chrupiący. Następnie usuń kawałki za pomocą łyżki szczelinowej, pozostawiając tłuszcz za sobą.
Dodać szalotki i czosnek, i gotować, aż aromatyczne, o minutę. Wyłącz ogrzewanie.
Niech patelnia ostygnie przez kilka sekund, a następnie ubij musztardę, sok z cytryny i 4 łyżki oliwy z oliwek. Na gładko doprawić solą i pieprzem.
SOS wylać na soczewicę i dodać ugotowany posiekany boczek. Dobrze wymieszać, dodać natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wlać pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek do dużej patelni i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Gdy olej mieni się, przyprawić filety z łososia solą i pieprzem, a następnie przenieść na patelnię i gotować, aż złoty kolor, Jeden do dwóch minut. Odwróć i brąz z drugiej strony, jeszcze jedna do dwóch minut. Następnie ostrożnie przenieść łososia do piekarnika i gotować, aż łosoś jest całkowicie gotowane, pięć do ośmiu minut.
Podzielić mieszaninę soczewicy między cztery płytki. Na wierzchu filet z łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.