Kolacja: łosoś gotowany na parze z czosnkiem i imbirem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: łosoś gotowany na parze z czosnkiem i imbirem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 406 kalorii, 40g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, imbir, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: kurczak na parze z imbirem i szalotkami, Kolacja: Bok Choy z imbirem i czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gotowane Na Parze Pikantne Bakłażany.
Instrukcje
Do sosu: w małej misce, połączyć cukier, pieprz, sos ostrygowy, i sos sojowy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Wlać olej do małego rondla i obrócić ogień na średni.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać imbir i gotować, aż będzie również pachnące, około jednej minuty.
Wlać sos, dobrze wymieszać i poczekać, aż dojdzie do wrzenia. Następnie dodać szalotki, wyłączyć ogień, i mieszać do połączenia. Odstawić.
W przypadku gotowanego na parze łososia: napełnij duży garnek tacą do gotowania na parze w połowie wody i zagotuj.
Tymczasem Znajdź żaroodporną płytkę lub niereaktywną patelnię na ciasto lub ciasto, która pomieści filety z łososia, a także zmieści się w tacy na parowiec z około jednym Calem na brzegach. Wrzuć połowę białych pasków szalotki na patelnię, a następnie umieść filety z łososia na wierzchu.
Przenieś patelnię na tacę do gotowania na parze. Przykryć garnek i gotować, aż ryba jest gotowane, osiem do dziesięciu minut. Nóż powinien być łatwo włożony w gąszczową część ciała. Po zakończeniu wyłącz ciepło i ostrożnie wyjmij patelnię z rybą.
Przełóż rybę na talerz i polej sosem i sokami.
Udekoruj pozostałe paski scallion i kolendry.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.