Kolacja: łosoś gotowany na parze z czosnkiem i imbirem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: łosoś gotowany na parze z czosnkiem i imbirem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 406 kalorii, 40g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, imbir, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: kurczak na parze z imbirem i szalotkami, Kolacja: Bok Choy z imbirem i czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gotowane Na Parze Pikantne Bakłażany.
Instrukcje
1
Do sosu: w małej misce, połączyć cukier, pieprz, sos ostrygowy, i sos sojowy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Ostrygowy
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać olej do małego rondla i obrócić ogień na średni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodać imbir i gotować, aż będzie również pachnące, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Wlać sos, dobrze wymieszać i poczekać, aż dojdzie do wrzenia. Następnie dodać szalotki, wyłączyć ogień, i mieszać do połączenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
W przypadku gotowanego na parze łososia: napełnij duży garnek tacą do gotowania na parze w połowie wody i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Tymczasem Znajdź żaroodporną płytkę lub niereaktywną patelnię na ciasto lub ciasto, która pomieści filety z łososia, a także zmieści się w tacy na parowiec z około jednym Calem na brzegach. Wrzuć połowę białych pasków szalotki na patelnię, a następnie umieść filety z łososia na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Smażone Krewetki, Obrane
8
Polać sosem łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Przenieś patelnię na tacę do gotowania na parze. Przykryć garnek i gotować, aż ryba jest gotowane, osiem do dziesięciu minut. Nóż powinien być łatwo włożony w gąszczową część ciała. Po zakończeniu wyłącz ciepło i ostrożnie wyjmij patelnię z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
10
Przełóż rybę na talerz i polej sosem i sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Udekoruj pozostałe paski scallion i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.