Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole
Przepis Kolacja dziś wieczorem: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.72 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość niedroga zupa dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kolacja: risotto z pieczonych pomidorów ze świeżą mozzarellą, Kolacja: zupa z pieczonych pomidorów i bakłażanów, oraz Kolacja: Kremowa zupa kukurydziana z pieczonym Poblano Chile.
Instrukcje
1
Dodaj pomidory do robota kuchennego lub blendera i przetwarzaj, aż będą bardzo gładkie. W trakcie jazdy powoli skrop w ¼ szklanki oliwy z oliwek. Po emulgowaniu mieszaniny, skropić octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać mieszaninę do miski i doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Przykryć folią i schować w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
W przypadku pieczonej kukurydzy guacamole: podczas schładzania zupy wyreguluj stojak do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 400°. Przykryj dużą blachę folią, a następnie rozłóż na niej ziarna kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Hot Dogi, Grillowane
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Skropić kukurydzę oliwą z oliwek, a następnie doprawić solą i kilkoma pęknięciami pieprzu. Gdy piekarnik jest gotowy, przenieść arkusz do piekarnika i gotować, aż kukurydza będzie złoty kolor, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Tymczasem, połączyć czerwoną cebulę, kolendra, świeży sok z limonki, jalapeno, awokado i w średniej wielkości misce. Gdy kukurydza jest gotowa, dodaj ją do miski i delikatnie wrzuć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.