Kolacja: zupa z ciecierzycy i makaronu
Kolacja dziś wieczorem: zupa z ciecierzycy i makaronu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 14g białka, oraz 29g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, pietruszkę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: jarmuż i makaron z ciecierzycy, Kolacja: makaron z sosem pomidorowym z ciecierzycy, oraz Dziś Kolacja: Zupa Z Ciecierzycy Pugliańskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej dużą patelnię lub garnek do zupy na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek.
Podsmażyć cebulę, czosnek, seler, i liście selera, pokryte, aż miękkie i bezbarwne, o 15 protokół.
Dodać ciecierzycę i wywar i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Dusić przez 20 minut, aż ciecierzyca będzie miękka.
Połowę ciecierzycy wyjąć łyżką szczelinową i przecedzić zupę w blenderze, przez młynek spożywczy lub blenderem zanurzeniowym. Do garnka wlewamy przeciery i ciecierzycę, a następnie dodajemy makaron.
Gotować, aż makaron będzie miękki, dodając wrzątek, jeśli to konieczne, aby poluzować. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Podawać z pietruszką lub liśćmi bazylii i odrobiną oliwy z oliwek.