Kolacja: Zupa Tortilla
Kolacja dzisiaj: zupa Tortilla jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 399 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 76 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, sól, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Zupa Tortilla, Kolacja: Bocadillo de Tortilla, oraz Kolacja: Tortilla grochowa z miętą i jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając często, aż złoty, o 7 protokół.
Przełożyć do blendera wraz z Chipotle i pomidorami. Zmiksować na gładką masę.
Powrót mieszaninę do patelni i gotować na średnim ogniu, aż zredukowana do konsystencji pasty pomidorowej. Często mieszaj, aby uniknąć poparzenia.
Dodaj bulion i epazote, jeśli używasz, i zmniejszyć do gotować. Gotować przez 15 minut, aby połączyć smaki, a następnie posolić.
Dodaj kurczaka do garnka i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut więcej lub aż tylko gotowane przez, ale nadal miękkie. W międzyczasie podziel awokado, ser i chipsy tortilla na miski do zupy. Dodajemy zupę i podajemy z wyciskaną limonką.