Kolacja: ziemniaczano-grochowe Curry z jogurtem, kminkiem i imbirem
Dzisiejsza Kolacja: ziemniaczano-grochowe Curry z jogurtem, kminkiem i imbirem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 57 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu cayenne, groszku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: bakłażan Curry z jabłkami, koprem włoskim i kminkiem, Kolacja: kukurydza, pomidory i ziemniaki Curry, oraz Kolacja: kurczak, trawa cytrynowa i ziemniaczane Curry (Ca-Ri Ga) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodaj małe czerwone ziemniaki, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż nóż łatwo wsuwa się w miąższ, 15 do 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut.
Ziemniaki przeciąć na pół, a następnie usunąć skórki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu. Gdy olej mieni się, Dodaj asafetida i nasiona kminku.
Niech gotować przez 10 sekund, a następnie dodać ziemniaki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są lekko rumiane, dwie do trzech minut.
Dodaj trzy łyżki jogurtu, groszek, imbir, sól i cayenne. Dobrze wymieszać i gotować, aż jogurt zostanie wchłonięty przez ziemniaki.
Dodaj kolejne trzy łyżki jogurtu i kolendrę. Wymieszać i niech gotować, aż jogurt zostanie ponownie wchłonięty.
Dodaj resztę jogurtu, wymieszać, i niech gotować przez jedną minutę. Jeśli użyłeś mrożonego groszku, skończysz w tym momencie. Jeśli użyłeś świeżego groszku, dodaj trzy łyżki wody, włącz ciepło do niskiego, przykryj patelnię i gotuj, aż groszek będzie miękki, od czterech do sześciu minut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Indaba Chenin Blanc. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.