Kolacja ze szparagami i łososiem
Kolacja ze szparagami i łososiem może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 684 kalorie, 51g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 5,38 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka łososia, fasola cannellini, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis z BBC Good Food ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja Z Makaronem Z Kurczakiem/Szparagami, Kolacja Z Łososiem, oraz Prosta Kolacja Z Łososiem.
Instrukcje
Filety z łososia umieścić w pierwszej warstwie i parować przez 3 minuty, aż łosoś zmieni kolor. Szparagi wrzucamy do łososia i kontynuujemy parowanie przez 4-5 min, aż szparagi będą miękkie i ryba będzie ugotowana.
Podczas gotowania na parze, zrobić dressing ubijając razem oliwę z oliwek, sok z cytryny i musztardę. Przełóż fasolę cannellini i szpinak do dużej miski. Gdy szparagi są ugotowane, wrzuć je do miski, a następnie wymieszaj z dressingiem. Podziel warzywa między dwa talerze i posadź łososia na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.