Kolacja: szpinak ze złotymi ziemniakami
Dziś Kolacja: szpinak ze złotymi ziemniakami to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz nasiona gorczycy, olej roślinny, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: "Risotto" ze złocistym jęczmieniem z ricottą Salata, Kolacja: duszona brukselka z boczkiem, złocistymi rodzynkami i makaronem, oraz Kolacja dziś wieczorem: makaron z smażonym szwajcarskim Chard, złotymi rodzynkami i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim garnku na średnim ogniu i dodać nasiona gorczycy. Smażyć, aż zaczną pękać, a następnie dodać cebulę i imbir i świeże chili, jeśli używasz.
Saute, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć.
W międzyczasie przynieś garnek wody do zagotowania szpinaku. W razie potrzeby obrać ziemniaki i pokroić na kawałki.
Dodaj ziemniaki, chili w proszku (jeśli używasz), sól i wodę do garnka. Doprowadzić ciepło do niskiej i przykryć, gotowanie, aż ziemniaki są blisko miękkich. Mieszaj od czasu do czasu.
W międzyczasie szpinak blanszujemy przez 3-4 minuty, następnie odcedzamy i wyciskamy jak najwięcej wody.
Gdy ziemniaki będą blisko miękkości, odsłoń i dodaj szpinak.
W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby uniknąć poparzenia. Kontynuuj gotowanie, aż ziemniaki będą miękkie, zwiększając ciepło w razie potrzeby, aby brązowo ziemniaki. Doprawić do smaku solą i podawać.