Kolacja: szparagi i Risotto Shiitake

Kolacja: szparagi i Risotto Shiitake
Kolacja dziś wieczorem: szparagi i Risotto Shiitake to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 20g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cebuli, grzybów shiitake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: Tofu, zielona fasola i sałatka Shiitake, Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Rzepa 'Risotto.

Instrukcje

1
Do 4-litrowego garnka wlać bulion z kurczaka i wodę. Włącz ciepło do średnio-wysokiej i doprowadzić do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać pokrojone szparagi i gotować, aż jasnozielone i chrupiące-przetargu, o trzech minutach. Po zakończeniu podgrzać do niskiego poziomu i wyjąć szparagi łyżką szczelinową i natychmiast przenieść do miski z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie odcedzić i osuszyć szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
4
Dodaj jedną łyżkę masła do dużego rondla o ciężkim dnie ustawionego na średnim ogniu. Po stopieniu dodać grzyby i gotować, często mieszając, aż rumiane, o cztery minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie przełożyć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zmniejszyć ogień do średniej, a następnie dodać dwie łyżki masła do rondla. Po stopieniu, dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodaj ryż i stale mieszaj, aż ryż będzie kredowy, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Wlać wino i mieszać od czasu do czasu, aż odparuje, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Chochla w jednej filiżance bulionu do rondla. Mieszaj, aż odparuje, około dwóch minut. Następnie dodaj 1/2 szklanki bulionu na raz i mieszaj, aż odparuje. Powtarzaj proces, aż risotto będzie miękkie, ale nadal al dente, o 18 minut. Może nie trzeba dodawać cały bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
ChochlaChochla
9
Wyłączyć ogień i dodać szparagi, pieczarki, pozostałą łyżkę masła, połowę sera oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać, następnie przykryć rondel i odstawić na minutę. Kadzi risotto w czterech miseczkach i top z pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn