Kolacja dziś wieczorem: szparagi i Risotto Shiitake to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 20g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cebuli, grzybów shiitake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: Tofu, zielona fasola i sałatka Shiitake, Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Rzepa 'Risotto.
Instrukcje
1
Do 4-litrowego garnka wlać bulion z kurczaka i wodę. Włącz ciepło do średnio-wysokiej i doprowadzić do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać pokrojone szparagi i gotować, aż jasnozielone i chrupiące-przetargu, o trzech minutach. Po zakończeniu podgrzać do niskiego poziomu i wyjąć szparagi łyżką szczelinową i natychmiast przenieść do miski z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z Wermutu
3
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie odcedzić i osuszyć szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
4
Dodaj jedną łyżkę masła do dużego rondla o ciężkim dnie ustawionego na średnim ogniu. Po stopieniu dodać grzyby i gotować, często mieszając, aż rumiane, o cztery minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie przełożyć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Truskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z Wermutu
5
Zmniejszyć ogień do średniej, a następnie dodać dwie łyżki masła do rondla. Po stopieniu, dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na Stopę
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodaj ryż i stale mieszaj, aż ryż będzie kredowy, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Wlać wino i mieszać od czasu do czasu, aż odparuje, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Chochla w jednej filiżance bulionu do rondla. Mieszaj, aż odparuje, około dwóch minut. Następnie dodaj 1/2 szklanki bulionu na raz i mieszaj, aż odparuje. Powtarzaj proces, aż risotto będzie miękkie, ale nadal al dente, o 18 minut. Może nie trzeba dodawać cały bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Chochla
9
Wyłączyć ogień i dodać szparagi, pieczarki, pozostałą łyżkę masła, połowę sera oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać, następnie przykryć rondel i odstawić na minutę. Kadzi risotto w czterech miseczkach i top z pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Truskawki Na Stopę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm