Kolacja: stek smażony a La Mexicana

Kolacja: stek smażony a La Mexicana
Kolacja dziś wieczorem: smażony stek a La Mexicana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 23G białka, oraz 26g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ząbek czosnku, limonki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake, Dziś Kolacja: polędwiczka wieprzowa A La Mexicana, oraz Kolacja Dziś Wieczorem-Ogórki Smażone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw upieczcie poblanosy. Jeśli używasz kuchenki gazowej, włącz palnik do wysokiego i umieść oba chili na ruszcie powyżej i gotuj, od czasu do czasu, aż zwęglone i czarne ze wszystkich stron. Jeśli używasz kuchenki elektrycznej, umieść suchą żeliwną patelnię na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Dodać chiles i gotować, przewracając od czasu do czasu, aż zwęglone ze wszystkich stron. Po zakończeniu przenieś chiles do plastikowej torby na parę przez pięć minut. Następnie oderwij poczerniałą skórę, usuń łodygi i nasiona i pokrój miąższ w paski o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
W średniej wielkości misce, połączyć wołowinę, sok z jednej limonki, i szczypta soli i pieprzu. Dobrze wrzucić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Na dużej żeliwnej patelni wlać dwie łyżki oleju i dodać czosnek. Włączyć ciepło na średnie. Celem jest napar olej z czosnkiem. Od czasu do czasu obróć czosnek za pomocą szczypiec i usuń, gdy zacznie skwierczeć. Następnie dodać cebulę oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotować, często mieszając, aż cebula stanie się wiotkie i przezroczyste, osiem do dziesięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Przełożyć do średniej wielkości miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W razie potrzeby ostrożnie wyczyść patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Wlać pozostałe dwie łyżki oleju i włączyć ciepło do wysokiej. Gdy dopiero zaczynasz palić, dodaj tyle pasków wołowiny, ile wygodnie zmieści się w jednej warstwie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest karmelizowana i gotowane przez, siedem do ośmiu minut. Jeśli gotujesz partiami, usuń pierwszą partię wołowiny i przenieś do miski z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby, aby ugotować drugą porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Gdy wołowina jest gotowane, powrót pierwszą partię wołowiny na patelni wraz z cebulą, pomidory, i paski poblano. Gotuj, mieszając ostrożnie, aby nie rozbijać pomidorów, aż wszystko będzie ciepłe, około dwóch minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Podawać z ciepłymi tortillami kukurydzianymi, a pozostałą limonką pokrojoną w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn