Kolacja: Spaghetti all ' Amatriciana
Kolacja dziś wieczorem: Spaghetti all ' Amatriciana może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 823 kalorie. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz płatki papryki, pancetta, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana), Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), oraz Kolacja: Spaghetti Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia.
Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, aż cebula są miękkie i zaczynają brązowy i boczek jest złoty brąz.
Dodaj sos pomidorowy lub pomidory z puszki z sokiem. Jeśli używasz pomidorów z puszki, rozbij je drewnianą łyżką i gotuj przez 20-25 minut. Jeśli używasz sosu, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować makaron, aż tuż przed al dente, następnie rezerwy trochę wody makaronu i odsączyć.
Dodaj makaron do sosu pomidorowego, aby zakończyć gotowanie, dodając wodę z makaronu, aby w razie potrzeby był wilgotny.
Dodać natkę pietruszki, dobrze wrzucić i podzielić między talerze. Top z serem i podawać natychmiast.