Kolacja: smażona wołowina z cebulą i papryką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać obiad dzisiaj: Stir-smażona wołowina z cebulą i papryką spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, skrobię kukurydzianą, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 94 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja dzisiaj: pięć przypraw wołowina Stir Fry, Dziś Kolacja: smażone krewetki z sosem pomidorowym, oraz Dziś Kolacja: Kurczak smażony z trawą cytrynową i Chile.
Instrukcje
Pokrój wołowinę wzdłuż ziarna na paski o szerokości 2 cali. Obróć paski i pokrój każdy na ziarno w plasterki o grubości 1/4 cala. Stos cztery lub pięć z tych kawałków na raz, i pokroić w 2-calowe zapałki długości.
W średniej wielkości misce wymieszać cztery łyżeczki sosu sojowego, jedną łyżkę wytrawnego sherry, czarny pieprz, dwie łyżeczki skrobi kukurydzianej i jedną łyżkę oleju roślinnego.
Dodać wołowinę i wrzucić dobrze. Odstawić na około dziesięć minut.
W małej misce, ubij razem pozostałe 2 1/2 łyżki sosu sojowego, jedna łyżka sherry, jedna łyżeczka skrobi kukurydzianej, i cukier.
Podgrzać duży wok na dużym ogniu.
Dodaj jedną łyżkę oleju roślinnego i obracaj wokół. Gdy dopiero zaczynasz palić, dodaj wołowinę, rozkładając ją na jedną równą warstwę drewnianą łyżką. Gotować wołowinę przez 20 sekund bez dotykania go. Następnie smażyć, aż wołowina zostanie całkowicie ugotowana, około dwóch minut.
Przełożyć wołowinę na talerz.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju roślinnego do woka. Przy wysokim ogniu poczekaj, aż olej zacznie palić, a następnie dodaj cebulę. Smażyć, aż zaczną mięknąć, około dwóch minut.
Dodać czerwone i zielone papryki, i gotować, aż będą miękkie, jeden do dwóch minut.
Dodać wołowinę z powrotem, a następnie wlać sos. Dobrze wymieszać i gotować, aż sos zgęstnieje, o 30 sekund.
Przełożyć na czysty talerz i podawać z białym ryżem.