Kolacja: sałatka z soczewicy z grillowaną cukinią i Prosciutto

Kolacja: sałatka z soczewicy z grillowaną cukinią i Prosciutto to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 570 kalorii, 18g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Ogolone szparagi, groszek i sałatka Prosciutto, Kolacja: sałatka z ciepłym Prosciutto, figami i serem pleśniowym, oraz Kolacja: sałatka z kiełbasą na ciepło i soczewicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać soczewicę do średniej wielkości rondla i przykryć wodą o cal. Włącz ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia,a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać stałą gotować. Gotować, aż soczewica będzie miękka, o 15 protokół, a następnie odsączyć je w durszlaku.
W międzyczasie wymieszać ocet, cztery łyżki oleju i czosnek w dużej misce.
Dodaj soczewicę i wrzucić dobrze. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Przygotuj grill do średnio wysokiego ciepła lub ustaw patelnię grillową na piecu i włącz ciepło do średnio wysokiego. Wrzucić plastry cukinii z pozostałą oliwą z oliwek w misce.
Umieść tyle plastrów cukinii na grillu lub patelni grillowej, ile wygodnie zmieści się w jednej warstwie. Gotować, aż Na spodzie pojawią się ślady grilla, od jednej do dwóch minut. Odwróć kawałki i gotuj ponownie, aż pojawią się znaki grilla.
Przełożyć ugotowane plastry do miski z soczewicą. Powtarzaj proces, aż wszystkie plastry cukinii zostaną ugotowane.
Wrzucić cukinię i sałatkę z soczewicy, a następnie podzielić ją między cztery duże talerze. Podziel również prosciutto między talerze.
Podawać z dodatkiem soli, jeśli to konieczne, ale uważaj, prosciutto jest dość słone.