Kolacja: sałatka z kiełbasą na ciepło i soczewicą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj dziś kolację: ciepłą kiełbasę i sałatkę z soczewicy spróbuj. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 647 kalorii, 27g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę, orzechy laskowe, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Kolacja: Sałatka Z Kalmarów Na Ciepło, Kolacja: sałatka z kurkami i pancettą na ciepło, oraz Kolacja dziś wieczorem: ciepła sałatka z fasoli i ziół Cannellini.
Instrukcje
Dusić soczewicę z kiełbasą w dużej ilości wody i Garni bukiet (francuski dla "przyozdobiony bukiet"; opcjonalnie), przez 30 do 40 minut, aż soczewica są gotowane przez. (Inne rodzaje soczewicy wymagają mniej czasu gotowania.)
W międzyczasie, podsmażyć boczek na średnim ogniu, aż rumiane, ale nie chrupiące.
Połączyć Dijon, oliwa z oliwek, szalotka, szczypiorek, i boczek z tłuszczem w małym słoiku lub misce. Dobrze wstrząsnąć lub ubić, a następnie dodać ocet balsamiczny stopniowo tworząc vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem.
Po ostudzeniu pokroić kiełbasę. Wrzucić soczewicę z vinaigrette i top z plasterkami kiełbasy. Zakończyć z odrobiną posiekanej szalotki, szczypiorkiem i orzechami laskowymi.