Kolacja: sałatka z fasoli Fava z tostami i jajkiem gotowanym

Kolacja: sałatka z fasoli Fava z tostami i jajkiem gotowanym
Kolacja dziś wieczorem: Sałatka z fasoli Fava z tostami i jajkiem w koszulce może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 796 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Mieszanka jaj, fasola fava w skorupce, chleb wiejski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja: fasola Fava, szparagi i sałatka z zielonej fasoli, Kolacja: sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami i boczkiem, oraz Dziś kolacja: sałatka chlebowa z drobinką, parmezanem i jajkiem gotowanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić średniej wielkości rondel do połowy pełne wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać fasolę fava i gotować przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
3
Wyjąć łyżką szczelinową i spłukać pod zimną wodą w durszlaku. Obrać skórki z fasoli fava, a następnie powrócić do wrzącej wody. Gotować, aż lekko zmięknie, o dwóch minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Odcedzić w durszlaku i odstawić. Rondel średniej wielkości napełniamy wodą, dodajemy ocet i odstawiamy na wierzch kuchenki. Włączyć ciepło do średniego i doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
W międzyczasie, dodać boczek do dużej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu. Gotować, aż tłuszcz renderowane i boczek jest chrupiące, o siedem minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć boczek na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Włączyć ciepło do średniej i dodać tyle kromek chleba, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować każdy, aż lekko rumiane na dole, a następnie flip i gotować, aż lekko rumiane na drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
8
Wyjąć chleb i odstawić. Powtórz proces z pozostałymi kromkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
9
Wytrzeć patelnię, a następnie dodać 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek. Podgrzać medium, a gdy olej się połyskuje, dodać fasolę fava. Gotować, aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu, jeden do dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Usunąć fasolę fava i odstawić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodaj pozostałą oliwę z oliwek na patelni, i dodać pomidory koktajlowe. Gotować na średnim ogniu, aż pomidory zmiękną, jedną do dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Usuń pomidory z patelni i przenieść do miski z fasolą fava.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Utrzymuj ciepło na średnim ogniu i dodaj masło. Po rozpuszczeniu dodać groszek. Gotować do miękkości, jeden do dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
14
Przełożyć do miski z fasolą fava i pomidorami. Doprawić tę mieszankę solą i pieprzem, dodać miętę i bazylię. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Fasola FavaFasola Fava
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Podzielić kromki chleba i mieszanki fasoli fava między cztery płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
16
Zmniejszyć ogień na rondlu średniej wielkości do średniej-niskiej. Po kolei, rozbij jajko w płytkim naczyniu, a następnie dodaj do gotującej się wody. Gotować jajka, aż białka po prostu trzymać razem, ale żółtka są nadal ciekłe, o trzy minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
17
Usuń każdy z łyżką szczelinową i ostrożnie osusz na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
18
Każde ugotowane jajko ułożyć na kromce chleba. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać boczkiem i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Jajko GotowaneJajko Gotowane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn