Kolacja: sałatka z fasoli Fava z tostami i jajkiem gotowanym
Kolacja dziś wieczorem: Sałatka z fasoli Fava z tostami i jajkiem w koszulce może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 796 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Mieszanka jaj, fasola fava w skorupce, chleb wiejski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja: fasola Fava, szparagi i sałatka z zielonej fasoli, Kolacja: sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami i boczkiem, oraz Dziś kolacja: sałatka chlebowa z drobinką, parmezanem i jajkiem gotowanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średniej wielkości rondel do połowy pełne wody do wrzenia.
Dodać fasolę fava i gotować przez minutę.
Wyjąć łyżką szczelinową i spłukać pod zimną wodą w durszlaku. Obrać skórki z fasoli fava, a następnie powrócić do wrzącej wody. Gotować, aż lekko zmięknie, o dwóch minutach.
Odcedzić w durszlaku i odstawić. Rondel średniej wielkości napełniamy wodą, dodajemy ocet i odstawiamy na wierzch kuchenki. Włączyć ciepło do średniego i doprowadzić do delikatnego wrzenia.
W międzyczasie, dodać boczek do dużej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu. Gotować, aż tłuszcz renderowane i boczek jest chrupiące, o siedem minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć boczek na papierowych ręcznikach.
Włączyć ciepło do średniej i dodać tyle kromek chleba, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować każdy, aż lekko rumiane na dole, a następnie flip i gotować, aż lekko rumiane na drugiej stronie.
Wyjąć chleb i odstawić. Powtórz proces z pozostałymi kromkami chleba.
Wytrzeć patelnię, a następnie dodać 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek. Podgrzać medium, a gdy olej się połyskuje, dodać fasolę fava. Gotować, aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu, jeden do dwóch minut.
Usunąć fasolę fava i odstawić do miski.
Dodaj pozostałą oliwę z oliwek na patelni, i dodać pomidory koktajlowe. Gotować na średnim ogniu, aż pomidory zmiękną, jedną do dwóch minut.
Usuń pomidory z patelni i przenieść do miski z fasolą fava.
Utrzymuj ciepło na średnim ogniu i dodaj masło. Po rozpuszczeniu dodać groszek. Gotować do miękkości, jeden do dwóch minut.
Przełożyć do miski z fasolą fava i pomidorami. Doprawić tę mieszankę solą i pieprzem, dodać miętę i bazylię. Dobrze wymieszać.
Podzielić kromki chleba i mieszanki fasoli fava między cztery płyty.
Zmniejszyć ogień na rondlu średniej wielkości do średniej-niskiej. Po kolei, rozbij jajko w płytkim naczyniu, a następnie dodaj do gotującej się wody. Gotować jajka, aż białka po prostu trzymać razem, ale żółtka są nadal ciekłe, o trzy minuty.
Usuń każdy z łyżką szczelinową i ostrożnie osusz na ręcznikach papierowych.
Każde ugotowane jajko ułożyć na kromce chleba. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać boczkiem i od razu podawać.