Kolacja: sałatka z ciepłym Prosciutto, figami i serem pleśniowym
Kolacja dziś: ciepłe Prosciutto, figi i ser pleśniowy sałatka jest bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką ser, figi, sherry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: Klin lodowy z ciepłym boczkiem i sosem z sera pleśniowego, Kolacja: ciepła Figa, Mozzarella i kanapka Prosciutto, oraz Dziś Kolacja: kotlety wieprzowe z bazylią z sałatką z nektarynki i sera pleśniowego.
Instrukcje
Odciąć górę i dół fig, a następnie ćwiartować je wzdłuż.
Pokroić na średnie kawałki. W dużej misce dodać ocet. Drybluj w odrobinie oliwy z oliwek, stale i energicznie ubijając, aby stworzyć emulsję. Kontynuuj dodawanie octu powolnym strumieniem, stale ubijając, aż wszystkie pozostałe dwie łyżki zostaną dodane.
Podgrzać pozostałą oliwę z oliwek w patelni non-stick na średnim ogniu.
Dodać prosciutto i chrupiące w oleju, mieszając często, o 1 minutę.
Dodać figi i dobrze wrzucić, a następnie kontynuować gotowanie przez dodatkową minutę.
Oceń, ile sosu jest w misce w porównaniu do tego, ile masz sałatki, wylewając trochę w razie potrzeby, ponieważ zawsze można go dodać z powrotem.
Dodaj sałatkę do miski i wrzucić dobrze.
Dodaj zawartość patelni i wrzucić ponownie.
Podawać natychmiast z serem pleśniowym pokruszonym na wierzchu i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.