Kolacja: sałatka z ciecierzycy z fetą i miętą
Kolacja: sałatka z ciecierzycy z Fetanem i miętą to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 17g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście bazylii, liście mięty, sól morska i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: Marynowana Sałatka Z Ciecierzycy, Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta, oraz Kolacja: Sałatka Z Winogron I Fety Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę, chili i pomidory połączyć z sokiem w misce. Ubij do smaku większość soku z cytryny i oliwy z oliwek (około trzy razy więcej niż sok z cytryny), następnie dopraw solą i pieprzem.
Na małej patelni, skropić trochę oliwy z oliwek na średnim ogniu i dodać ciecierzycę. Gotować przez kilka minut, aż gorące i kremowe i po prostu zaczyna kolor.
Dodać je do miski i pozostawić do marynowania i ostudzić.
Po ostygnięciu wrzucić zioła i ponownie doprawić do smaku, dodając pozostały sok z cytryny w razie potrzeby.
Podawać z serem feta luźno pokruszonym na wierzchu.