Kolacja: sałatka z brokułów z boczkiem, szczypiorkiem i pomidorem

Kolacja dziś wieczorem: Sałatka z brokułów z boczkiem, szczypiorkiem i pomidorem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 898 kalorii, 27g białka, oraz 73g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz brokuły, musztardę dijon, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dziś Kolacja: pędy grochu z krewetkami, boczkiem i szczypiorkiem, Kolacja: boczek, sałata i sałatka z pomidorów z sosem Aioli, oraz Dzisiaj Kolacja: pieczarki Cremini z puree szczypiorkowym i makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia. W międzyczasie Przytnij drzewiasty koniec z główek brokułów i podziel go na małe różyczki. Pokrój je na kawałki o grubości 1/4 cala, aby gotować szybko i równomiernie. Gdy woda dojdzie do wrzenia, blanszować brokuły przez 1-2 minuty, aż zaczną się miękkie, ale nadal mają ugryzienie w środku.
Osuszyć w durszlaku i rozprowadzić na ręczniku kuchennym, aby wysuszyć na parze, około 15 minut.
W międzyczasie, gotować boczek na dużej patelni z odrobiną oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż tłuszcz renderuje się na patelni i boczek jest chrupiące, ale nadal lekko żucia.
Tłuszcz zebrany na patelni z boczkiem odcedzić do miski i dodać czosnek, dijon i ocet.
Ubij dobrze, aby połączyć się w emulsję,a następnie powoli dodaj oliwę w strumieniu, stale ubijając. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a także do smaku kwasowości, dodając więcej octu lub oleju w razie potrzeby.
Wrzucić brokuły z pomidorami, boczek, i dressing. Wierzch ze szczypiorkiem i podawać.