Kolacja: Sałatka Portugalska
Kolacja: sałatka portugalska to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, sól i pieprz, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kolacja: Sałatka Jajeczna Curry, Kolacja: sałatka jajeczna z koprem włoskim, oraz Kolacja: Sałatka Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włącz brojlery i ustaw czerwoną i zieloną paprykę pod spodem. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż lekko poczerniały ze wszystkich stron. Po zakończeniu umieść w małej plastikowej torbie i pozwól parze na kilka minut. Powtórzyć z pomidorami, ale najpierw lekko zalać oliwą z oliwek. Będą gotować znacznie szybciej.
Wyjąć, gdy lekko poczerniały na całym i ostudzić na tacy.
Podczas gdy papryka i pomidory chłodne, pokroić ogórek na 1/2 cala cala grube plastry. Ustaw na stojaku lub na ręczniku papierowym i posyp lekko solą.
Niech te powiesić na 20 minut lub tak, aż wypuszczą trochę wody. Suszyć ręcznikami papierowymi.
Po ochłodzeniu wyjąć paprykę z plastikowych torebek. Obrać skórę, usunąć łodygi i posiekać na 1-calowe kwadraty. Powtórz ten proces z pomidorami, odrzucając większość miąższu.
Wrzucić posiekaną paprykę, pomidor, i ogórki w dużej misce.
Dodaj posiekaną kolendrę, oliwę z oliwek, ocet z czerwonego wina i pastę chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeść od razu, lub odstawić do lodówki na 30 minut, aby smaki naprawdę poślubić.