Kolacja: sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami i boczkiem
Dziś kolacja: sałatka z mniszka lekarskiego z jajkami gotowanymi i boczkiem to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 15g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, szalotkę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Jajka Gotowane Po Śródziemnomorsku, Dziś Kolacja: marokański Ragout z jajkami w koszulce, oraz Dziś Kolacja: pieczone szparagi z jajkami gotowanymi i masłem Miso.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Wrzucić chleb z olejem, zioła, i sól, i rozprowadzić na blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, o 10 protokół.
W międzyczasie zacznij gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż tłuszcz renderuje i boczek jest żucia i zaczyna chrupiące, 7-10 minut.
Usuń do płyty linie z ręcznikami papierowymi, a następnie dodaj trochę oleju rzepakowego (jeśli to konieczne), aby uzyskać około 1/3 szklanki tłuszczu, w zależności od tego, ile tłuszczu wytopił boczek.
Dodaj szalotki, ocet, i musztarda i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki na patelni. Szybko wymieszać, aby połączyć w dressing i utrzymać ciepło.
Gdy boczek Jest gotowania, przynieść wodę i ocet do jaj na wolnym ogniu, a następnie rozbić jajka w małym naczyniu lub chochli. Wsuń je ostrożnie do wody i gotuj na wolnym ogniu, aż białka będą tylko ustawione, a żółtko nadal będzie ciekłe, około 3-4 minut.
W dużej misce, połączyć zieleninę z mniszka lekarskiego z boczkiem, grzanki, i dressing. Wrzucić do połączenia, następnie talerz i wierzch z gotowanym jajkiem.
Podawać natychmiast, gdy jajko i dressing są jeszcze ciepłe.