Kolacja: sałatka ryżowa z Pesto i krewetkami
Dziś kolacja: sałatka ryżowa z Pesto i krewetkami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szparagi, krewetki, pomidory, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: smażony ryż z krewetkami i boczkiem, Dziś Kolacja: ryż z Chorizo, krewetki i zielone oliwki, oraz Kolacja: krewetki, Jicama i sałatka z Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić ryż do garnka z 2 szklankami wody.
Dodać szczyptę soli i łyżkę masła. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 15 protokół.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5-10 minut. Puch widelcem i połóż na patelni, aby ostygnąć.
Usuń muszle z krewetek. Wrzucić do garnka wypełnionego wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Usunąć muszle z sitkiem, a następnie wrzucić krewetki. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na 8-10 minut. Po zakończeniu wrzucić trochę wody z lodem do ostygnięcia. Suszyć na papierowych ręcznikach.
W międzyczasie szparagi gotować w gotującej się wodzie przez 5 minut. Po zakończeniu wstrząsnąć je w lodowatej wodzie, a następnie wysuszyć na papierowych ręcznikach.