Kolacja: Pisto Manchego (Hiszp. Ratatouille)
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Pisto Manchego (Hiszpański Ratatouille) może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 283 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, bakłażana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Dziś Kolacja: Ratatouille Po Chińsku, Dziś Kolacja: Ratatouille z pieczywem z grilla, oraz Mieszanka pomidorowo-warzywna (Pisto Manchego) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Korzystanie albo duży grill, patelnia grill, piec 260°, lub brojlerów, grill / pieczenie bakłażana, papryka, i nieobrane cebula, obracając od czasu do czasu, przez 15-20 minut, aż miękkie i zwęglone. 10 minut w, dodać cukinię i pomidory.
Przenieść warzywa do obręczy blachy do pieczenia, jak zakończyć gotowanie, zbieranie się, jak schłodzić, aby usunąć zwęglone Skórki. Paprykę pokroić w średnią kostkę. Połowę bakłażana, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i cienko pokroić. Cukinię pokroić w kostkę. Wyjąć ze skórek ząbki czosnku i przyciąć wszystkie zwęglone części, a następnie posiekać. Z grubsza posiekaj pomidory, a jeśli używasz całych pomidorów, posadź nasiona.
W dużym (co najmniej 12-calowy) patelnia, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać bakłażan i cebulę. Gotować, mieszając, przez 3 minuty, a następnie dodać pozostałe warzywa i przyprawy, plus wszelkie soki z blachy do pieczenia, odcedzone. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie i sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem(na pewno będzie potrzebował dużo przypraw).
Smażyć tyle jajek, co jedzący, gotując bez przerzucania, aż białka będą tylko ustawione. Warzywa podzielić na ramekiny lub małe miseczki, a na wierzchu usmażone jajko.