Kolacja: omlet z białą fasolą i zieloną cebulką
Dziś Kolacja: omlet z białą fasolą i zieloną cebulką to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka fasoli, oliwy z oliwek, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Kremowa Biała Fasola Z Porami, Kolacja: Fasolka Szparagowa Z Miętą I Czerwoną Cebulą, oraz Dziś Kolacja: kalafior z fasolką szparagową i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek do nieprzywierającej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodać fasolę i rozprowadzić w jednej warstwie. Gotować przez około 3 minuty bez mieszania, aż będą chrupiące i lekko rumiane z jednej strony.
Dodaj szalotki, wymieszać, i gotować przez 1 minutę. Wyłączyć ciepło i przenieść do miski.
Wytrzeć patelnię i umieścić z powrotem na palniku na średnim ogniu.
Wlać 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystkie jajka rozbijamy do miski i lekko ubijamy.
Wlać połowę jaj na patelni.
Poprowadź szpatułkę wzdłuż krawędzi jaj, aby nie przywierały. Gdy krawędzie są ustawione, ale środek jest nadal ciekły, dodać połowę mieszaniny fasoli i scallion. Gotować, aż jajka w środku są wykonane według własnych upodobań. (Lubię mój trochę cieknący.) Tortillę przesunąć na talerz, udekorować natką pietruszki i doprawić solą. Powtórz ten krok z resztą jaj.