Kolacja: makaron z brązowym masłem, kaparami, orzechami włoskimi i szpinakiem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać obiad dziś: makaron z brązowym masłem, kapary, orzechy włoskie i szpinak spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś orzechy włoskie, rozdarte liście szałwii, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Kurczak z koprem włoskim z brązowym masłem i kaparami, Kolacja dziś wieczorem: makaron z smażonym szwajcarskim Chard, złotymi rodzynkami i kaparami, oraz Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek słonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente.
Tymczasem, w małym garnku lub dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Gdy się spieni, obserwuj go uważnie, często mieszając, ponieważ cząstki stałe mleka zaczynają się brązowieć, a masło staje się pachnące i orzechowe. Zeskrobać wzdłuż dna, aby zapobiec przywieraniu i wypalaniu ciał stałych. Gdy masło jest bogate i brązowe, dodać sok z cytryny, aby zatrzymać gotowanie, a następnie obniżyć ogień.
Dodać kapary i orzechy włoskie i gotować przez minutę dłużej.
Wyłączyć ogień na maśle i dodać szpinak i liście szałwii, rzucając do więdną.
Dodać ugotowany makaron wraz z większością parmezanu i wrzucić. Smak do przypraw i zakończyć czarnym pieprzem i pozostałym serem.