Kolacja: makaron z brokułami, kozim serem i Oregano
Kolacja dziś wieczorem: makaron z brokułami, kozim serem i Oregano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 841 kalorii. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 752 osoby. Udaj się do sklepu i odbierz brokuły z fioletowymi kiełkami, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morską i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: Orecchiette z brokułami Rabe i kozim serem, Kolacja Dziś Wieczorem: Brokuły Rabe I Kiełbasa Makaron, oraz Kolacja: risotto szpinakowe z kozim serem.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek słonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu przed odsączeniem.
W międzyczasie, para brokuły lub broccolini do miękkości. Alternatywnie, dodać go do wody z makaronu na kilka ostatnich minut gotowania.
Makaron przekładamy do pustego garnka i dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny i połowę skórki cytrynowej.
Dodać brokuły, kozi ser i połowę oregano.
Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż topi się kozi ser, dodając w razie potrzeby zarezerwowaną wodę z makaronu, aby stworzyć jedwabisty sos, który pokrywa makaron. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel makaron między ciepłe talerze i wierzch z pozostałą skórką i oregano.
Posypać parmezanem i skropić oliwą z oliwek.