Kolacja: makaron Carbonara z ricottą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj dziś kolację: makaron Carbonara z Ricottanem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 888 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz spaghetti, oliwę z oliwek, groszek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 154 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja: makaron Carbonara z porami, Dziś Kolacja: Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem, oraz Dzisiaj Kolacja: Cukinia Carbonara.
Instrukcje
Na średniej patelni z wysokimi bokami (wystarczy trzymać gotowanego makaronu) lub rondlu, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać kawałki boczku i podgrzać do minimum. Gotuj je delikatnie, gdy tłuszcz zacznie się renderować i wymieszaj z oliwą z oliwek, obracając kawałki od czasu do czasu, przez 20 minut, gdy krawędzie zaczną się złocić, ale środek pozostaje żujący.
W międzyczasie przynieś garnek słonej wody do zagotowania. Gotować makaron, aż gotowane przez, ale nadal żucia. Jeśli używasz świeżego groszku, dodaj je około 3 minut przed gotowaniem makaronu; jeśli używasz zamrożonego, dodaj je 1 minutę przed.
Podczas gotowania makaronu, lekko ubić jajka z ricottą, rozbijając wszelkie twarogi.
Dodaj większość sera do mieszanki i dużo czarnego pieprzu.
Gdy makaron i groszek są prawie gotowe, włączyć ogień do wysokiej na boczek delikatnie chrupać brzegi, a następnie usunąć z ognia.
Odcedzić makaron i dodać go do patelni z boczkiem. Wrzucić szybko, aby pokryć makaron, a następnie wlać roztrzepaną mieszaninę jajek na wszystko i szybko złożyć do makaronu. Jajko powinno gotować się delikatnie z ciepła makaronu, podczas gdy ricotta będzie tworzyć małe twarogi.
Podawać w rozgrzanych miseczkach z pozostałym serem i więcej czarnego pieprzu.