Kolacja: Letnie Risotto Do Squasha
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Lato Squash Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. To danie główne ma 630 kalorii, 12g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka soli i pieprzu, kwiaty squasha, zioła, takie jak szałwia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Dzisiejsza Kolacja: brązowe Risotto z letnim squashem, Favas i miętą, Kolacja Dziś Wieczorem: Pieczone Risotto Z Dyni, oraz Kolacja dziś wieczorem: Farfalle z letnim squashem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wywar zagotować w rondlu i gotować na wolnym ogniu. W dużym, ciężkim garnku roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć cebulę na średnim ogniu do miękkości.
Dodać ryż i dobrze wymieszać, upewniając się, że wszystkie ziarna są pokryte tłuszczem i gotować przez 1-2 minuty.
Dodać wino i kilka szczypty soli i pozostawić do wchłonięcia do ryżu; gdy ma dodać około 1 szklankę bulionu i dobrze wymieszać. Mieszaj często, gdy wywar jest wchłaniany, dodając 1 szklankę na raz, gdy garnek jest prawie suchy.
W międzyczasie, roztopić 2 Więcej łyżek masła w dużej patelni saute na dużym ogniu i gotować squash lub cukinia, aż złoty. Odstawić.
Gdy ryż jest prawie miękki jeszcze z" kredowym " twardym środkiem, dodać squash lub cukinię, kwiaty squasha i zioła. Dobrze wymieszać i dodać więcej bulionu. Gotować, w razie potrzeby dodając wywar, aż ryż będzie miękki, następnie mieszać z pozostałym masłem, parmezanem i octem balsamicznym. Wyłączyć ogień i przykryć, pozwalając garnkowi usiąść na 2 minuty (w międzyczasie przygotuj płytkie miseczki). Chochla do misek i podawać z większą ilością parmezanu jako dekoracji.