Kolacja: kurczak, trawa cytrynowa i ziemniaczane Curry (Ca-Ri Ga)

Przepis Kolacja dziś wieczorem: kurczak, trawa cytrynowa i Curry ziemniaczane (Ca-Ri Ga) może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Jedna porcja zawiera 636 kalorii, 39g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz limonkę, mleko kokosowe, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Kurczak smażony z trawą cytrynową i Chile, Kolacja: kukurydza, pomidory i ziemniaki Curry, oraz Kolacja dziś wieczorem: kalafior-ziemniaczane Curry (aloo Gobhi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić posiekaną trawę cytrynową do robota kuchennego. Proces, aż zamieni się w" drobną, puszystą masę", skrobanie boków łyżką od czasu do czasu, około trzech minut.
Dodaj imbir i pulsuj, aż zostanie drobno posiekany. Następnie dodaj cebulę. Proces, skrobanie boków łyżką od czasu do czasu, aż będzie pastą.
Wlać olej do dużego rondla ustawionego na średnim ogniu. Po połysku dodaj pastę z trawy cytrynowej. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż bardzo pachnące, około dwóch minut.
Dodać curry i czerwone płatki chiles, dobrze wymieszać, i gotować przez minutę.
Dodaj sól, pieprz i mleko kokosowe. Dobrze wymieszać drewnianą łyżką, a następnie dodać kawałki kurczaka. Jeśli płyn nie pokrywa kawałki dodać trochę wody, aby to zrobić. Gdy ciecz zacznie się gotować, zmniejsz ciepło, aby utrzymać powolne gotowanie. Gotować, nieosłonięte, przez 20 minut.
Dodać ziemniaki, dobrze wymieszać i ponownie podgrzać, aby doprowadzić do silnego duszenia. Następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gołe gotować, i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 15 do 20 protokół. Po zakończeniu wyłącz ogrzewanie, przykryj rondel i pozostaw tak długo, jak możesz to znieść. (Przepis zalecam 30 minut, ale wykopałem po 5.)
Podawać danie z wapna kliny, kolendra, i biały ryż.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Berger Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.