Kolacja: krewetki, Jicama i sałatka z Mango
Kolacja dziś wieczorem: krewetki, Jicama i sałatka z Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 25g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odebrać jicama, kolendra, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kolacja: Wegetariańskie Tacos Z Tortillami Jicama, Kolacja: sałatka ryżowa z Pesto i krewetkami, oraz Dziś Kolacja: Roladki z sałatką z krewetek i jajek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli chcesz gotować krewetki, napełnij średni garnek wodą i doprowadzaj do wrzenia. Wrzucić krewetki i gotować przez trzy minuty, lub aż krewetki jest bardzo różowy.
Odcedzić i wrzucić do miski z lodowatą wodą.
Wrzucić krewetki do dużej miski.
Dodaj pokrojone w kostkę mango, pokrojone w kostkę jicama i posiekaną kolendrę.
W małej misce, połączyć sok z cytryny, musztarda, i szczypta soli i pieprzu. Powoli ubijamy oliwę z oliwek. Po połączeniu wlać vinaigrette do dużej miski i mieszać, aż dokładnie połączone. W razie potrzeby doprawić solą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.