Kolacja: Koshary (ryż, soczewica i makaron z sosem pomidorowo-czosnkowym)

Need a wegańskie danie główne? Kolacja dziś wieczorem: Koshary (ryż, soczewica i makaron z sosem pomidorowo-czosnkowym) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 919 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Mieszanka kminku, ryżu, sosu pomidorowego i czosnkowego oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. 148 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: makaron z sosem pomidorowym z ciecierzycy, Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana), oraz Kolacja: Makaron Z Kukurydzą, Pomidorem I Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę z oliwek do średniej wielkości rondla ustawionego na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj sos pomidorowy. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Dodać wodę i ocet, i włączyć ciepło do wysokiej. Kiedy zacznie się gotować, natychmiast wyłącz ciepło.
Przełożyć do średniej wielkości miski, doprawić solą do smaku i odstawić.
Wlać łyżkę oliwy z oliwek do ciężkich dna 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej ustawionej na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodaj cebulę i dobrze wymieszaj. Po pokryciu olejem zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż mocno karmelizuje, około 45 minut do godziny. Często mieszaj.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°". Napełnij również średniej wielkości garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj soczewicę,a następnie zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Dusić, aż gotowane, ale nadal al dente, o 15 protokół.
Soczewicę odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Napełnij średniej wielkości garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy al dente, odcedzić makaron, i wrzucić do średniej wielkości misce.
Dodaj jedną łyżkę oleju i dobrze wymieszać.
Wlać dwie łyżki oliwy z oliwek do holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu.
Dodaj laski cynamonu i trzymać aż pachnące.
Dodaj kardamon, kminek i ryż. Dobrze wymieszać i gotować, aż przyprawy będą aromatyczne, a około połowa ryżu jest nieprzezroczysta. Następnie wlać do wody. Doprowadzić go do wrzenia, dobrze wymieszać i przykryć holenderski piekarnik.
Wstawić do piekarnika i gotować przez 13 minut. Jeśli tak, puch widelcem i doprawić solą do smaku.
Umieść kolejną patelnię na średnim ogniu.
Wlać ½ łyżki oleju. Po połysku dodać makaron.
Niech gotować bez zakłóceń przez około minutę, lub aż będzie chrupiący na dnie. Wrzucić dobrze, i gotować, aż będzie toasty i lekko żucia.
Makaron przełożyć do miski.
Dodaj kolejną ½ łyżki oleju do patelni. Kiedy mieni się, dodać soczewicę i gotować je, aż będą lekko tosty, o 30 sekund boku.
Przenieś je do innej miski.
Wyłóż trochę ryżu na talerz. Top z gałką makaronu, soczewica, sos pomidorowy, i niektóre z karmelizowanej cebuli.